BTJ Sverige AB

Vårt system Origo som innehåller och hanterar bibliografiska data ska vidareutvecklas och vi söker nu efter en driven, kompetent och skarp backend-utvecklare som vill vara med på vår framtida resa. Tillsammans med databasen BURK tillhandahåller systemet idag strukturerad information (enligt internationella standarder baserade på XML och JSON) om miljontals böcker, ljudböcker, filmer, musikaliska verk, spel etc. som idag finns ute på de svenska biblioteken. Då Origo hanterar stora datamängder ställs höga krav på dess prestanda, tillgänglighet och sökbarhet.

Systemet som har byggts ut i flera omgångar genom åren innehåller en mängd funktioner som till exempel:

  • Export av data till bibliotekens egna system/databaser. Varje enskilt bibliotek kan prenumerera på data som matchar deras behov och deras urval av böcker och annan media.
  • Datautbyte med andra stora databaser till exempel Kungliga bibliotekets databas Libris.
  • Utifrån databasens innehåll genereras flera olika produkter och tjänster.
  • Direkt sökning i databasens innehåll via webbgränssnitt.

Origo är skrivet i C. Databasen är en Oracle-databas och här använder vi även PL/SQL som databasspråk. I den omgivande systemmiljön har vi Windows servrar och här arbetar vi bland annat med PostgresSQL och C#/.NET.

Vi söker dig som tidigare har arbetat i en liknande roll och har koll på arkitektur, apier, CI/CD, testning och att arbeta med cloudlösningar (Azure är ett plus).

Vi tror att du, precis som vi, ständigt har en nyfikenhet på nya tekniker att arbeta med och att du gärna delar med dig av dina kunskaper till dina kollegor. På BTJ arbetar vi tillsammans och är inbjudande och ödmjuka för varandras åsikter samtidigt som vi tar eget ansvar för våra uppgifter och arbetet framåt.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper med fokus på samarbete och självledarskap.

Om BTJ
BTJ är en helhetsleverantör av informationstjänster och medieprodukter. Genom att göra kunskap och media tillgängligt för fler arbetar vi för ett inkluderande samhälle. Vi tror på mångfald, att vår värld blir bättre av litteratur, kultur, lärande och att bibliotekens roll idag är viktigare än någonsin.

Genom att berika och leverera media och digitala tjänster byggt på vår metadata förenklar och sparar BTJ resurser åt bibliotek, skolbibliotek, företag, skolor, universitet, högskolor och övriga organisationer och verksamheter med behov av effektiv informationsförsörjning. BTJ är ett privatägt företag med cirka 55 medarbetare som omsätter omkring 100 MSEK. Vårt kontor ligger i Lund.

Vi erbjuder
Eftersom vi befinner oss i en ständig utveckling där vi fortsätter bygga på våra unika styrkor och vår rika historia, rör vi oss hela tiden framåt och adderar nytt. På BTJ har rätt person stora möjligheter att vara med och påverka utveckling och riktning avseende arbetssätt, processer och innovativa lösningar. Avtalsmässigt erbjuds konkurrenskraftiga anställningsvillkor enligt kollektivavtal. Företaget är placerat i moderna lokaler på Ideon i Lund. Här finns både gym och restaurang i huset och väldigt trevliga kollegor som brinner för sin uppgift!

Allmän information
Vi söker i denna rekrytering en tillsvidareanställd på heltid med placering på vårt kontor i Lund. Arbetstider enligt kontorstid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde är önskvärt så fort som möjligt. Urval kommer att ske löpande så vi ser gärna att du skickar in din ansökan omgående dock senast den 2024-04-25 via vårt rekryteringssystem.

För frågor om tjänsten var vänlig och kontakta rekryterande chef Georgios Persson på telefon 0723-52 72 27eller mail Georgios.persson@btj.se eller HR-ansvarig Sofie Ahlblom på telefon 046-180 156 eller mail sofie.ahlblom@btj.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/5
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-06-01

Tillbaka till lediga jobb